Lapas darbībā iespējami traucējumi.

Par mums

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) darbojas četrās darbības vietās Rīgā: muzeja ekspozīcijas atrodas Rīgas pilī, Dauderos, Tautas frontes muzejā, bet administrācija, muzeja speciālisti, pētnieki, restauratori un krājums – Muzeju krātuvē.

LNVM ir radoša un vitāla mantojuma institūcija, kas ne tikai krāj, glabā, pēta, mūsdienīgi interpretē un reprezentē dažādas Latvijas vēstures tēmas, bet arī veido aizraujošu un saturiski bagātu muzeja apmeklētāju pieredzi.

Izcila LNVM vērtība ir 150 gadu garumā veidotās daudzpusīgās arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures un mākslas vēstures kolekcijas. Muzeja krājums aptver 12 000 gadu garumā radītas daudzveidīgas materiālās un garīgās kultūras liecības.

LNVM misija

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme.

LNVM vīzija

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ir aizrautīgs, lietpratīgs un uzticams Latvijas vēstures skaidrotājs, kas mijiedarbībā ar sabiedrību veicina tās interesi un izglītošanu par vēsturi un kultūrvēsturisko mantojumu. Mēs uzņemamies svarīgu lomu Latvijas vēstures interpretēšanā un popularizēšanā dažādām auditorijām. Mūs atzinīgi vērtē gan Latvijas, gan pasaules muzeju vidū, un mēs esam viens no pazīstamākajiem Latvijas vēstures un kultūras izzinātāju galamērķiem.

LNVM vērtības

Nozīmīgs
Daudzpusīgs
Atbildīgs
Lietpratīgs
Atvērts
Vitāls

LNVM izvietots četrās darbības vietās Rīgā

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.