Lapas darbībā iespējami traucējumi.

Nama vēsture

Nams Vecpilsētas ielā 13/15 celts 17. gadsimtā kā dzīvojamā ēka un noliktava. Tas vairākkārt un pamatīgi pārbūvēts. Vēl 19. gadsimta sākumā nama fasāde bija baroka stilā, bet jau pēc 20 gadiem tā ieguva mūsdienās redzamās klasicisma aprises. 1920.–40. gados daļa telpu tika izmantotas dažādu darbnīcu vajadzībām – te darbojās zārku tapsēšanas darbnīca, šuvējas darbnīca, stikla slīpētava, fotoplašu izgatavošanas darbnīca u. c.

Ierobežojumi jebkādai plašākai ražošanai vienmēr bijuši saistīti ar vienīgajām koka kāpnēm, kas neatbilda ugundrošības noteikumiem.

1938. gadā Rīgas pilsētas jaunizbūves birojs izstrādāja 13. janvāra ielas projektu, kas paredzēja kvartālu ap ēku un pašu ēku nojaukt, līdz ar ko īpašnieki zaudēja interesi ieguldīt līdzekļus namu attīstībā.

Pēc 1945. gada ēka kļuva par dzīvojamo ēku, vēlāk tajā atradās projektēšanas institūts. 1966. gadā ēka tika ietverta pieminekļu sarakstā.

1989. gada 6. februārī Latvijas PSR Ministru padome piešķīra ēku Latvijas Tautas frontei (LTF). 1999. gadā tajā tika atvērts Tautas frontes muzejs. Muzejs ir LNVM struktūrvienība kopš 2015. gada.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.