Lapas darbībā iespējami traucējumi.

Privātuma politika

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (turpmāk – Muzejs) ir kultūras ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas darbojas saskaņā ar Muzeju likumu, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nolikumu un citiem normatīvajiem aktiem.

Muzeja darbības misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kurām ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme.

Šīs Privātuma politikas mērķis ir izskaidrot jums, kādam nolūkam Muzejs iegūst jūsu personas datus, to ievākšanas apjomu, aizsardzību, datu apstrādes termiņu un jūsu kā datu subjekta tiesības datu iegūšanas laikā un tos apstrādājot.

Muzeja Privātuma politika attiecas uz ikvienu fizisko personu, kuras personas datus apstrādā Muzejs, un tā ir attiecināma uz personas datu apstrādi neatkarīgi no tā, kādā formā jūs vai jebkura cita fiziska persona esat snieguši personas datus: elektroniski, papīra formātā vai kādā citā veidā.

Apstrādājot personas datus, Muzejs ievēro Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvos aktus, Eiropas Parlamenta un Padomes regulu (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula), kā arī citus normatīvos aktus privātuma un personas datu apstrādes jomā.

Pārzinis un tā kontaktinformācija

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs
Reģistrācijas numurs 90000076673
Juridiskā adrese: Pulka iela 8, Rīga, LV-1007.
E-pasta adrese: muzejs@lnvm.lv,
Tālrunis: 67223004

Struktūrvienības

LNVM Rīgas pils

Pils laukums 3, Rīga, LV- 1050
Tālr. 67221357
e-pasts: info@lnvm.lv

LNVM Dauderi

Zāģeru iela 7, Rīga, LV-1005
Tālr. 67392229; 67391780
e-pasts: dauderi@lnvm.lv

LNVM Tautas frontes muzejs

Vecpilsētas iela 13/15, Rīga, LV-1050
Tālr. 67224502
e-pasts: tfm@lnvm.lv

Datu aizsardzības speciālists

Tālr. 67223004; 67220586
e-pasts: das@lnvm.lv

Kādus personas datus un kāpēc apstrādā Muzejs?

Muzejs apstrādā jūsu personas datus, lai tiktu sasniegts attiecīgs Muzeja datu apstrādes mērķis. Muzejs nepieprasa un neievāc tādu informāciju par personu, kas nav nepieciešama konkrēta mērķa sasniegšanai. Muzejs apstrādā šādu kategoriju personas datus:
–  Vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese un/vai elektroniskā pasta adrese – saziņas nodrošināšanai un uzglabāšanai;
–  Vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese, atsevišķos gadījumos arī norēķinu konta numurs – dažādu tiesisko darījumu izpildei;
–  Vārds, uzvārds, e-pasta adrese, tālrunis, izglītība, darba pieredze, valodu prasme un cita informācija, ko esat sniedzis Muzejam – personāla atlases procesā;
–  Vārds, uzvārds, paraksts – lasītāja kartiņas noformēšanai Muzeja bibliotēkā;
–  Vārds, uzvārds, paraksts, tālruņa numurs vai/un e-pasts – piesakoties un reģistrējoties uz Muzeja rīkotajiem pasākumiem;
–  Personas attēls – veicot videonovērošanu atsevišķās Muzeja telpās, kā arī uzņemot foto attēlus Muzeja rīkoto pasākumu laikā.

Uz kādiem tiesiskiem pamatiem Muzejs apstrādā jūsu datus?

Muzejs apstrādā jūsu personas datus uz tālāk norādītiem tiesiskiem pamatiem:
–  Datu subjekta (jūsu) piekrišana. Datu nodošana var notikt, piemēram, piesakoties un reģistrējoties uz Muzeja rīkotu pasākumu u. c.

Bērna datu apstrāde

Nepilngadīgu personu datu apstrāde, kas pamatota uz datu subjekta piekrišanu, iespējama tikai ar vecāku vai likumisko aizbildņu rakstisku piekrišanu;
–  Līguma izpilde. Datu apstrāde var notikt, jums slēdzot jebkādu tiesisku darījumu ar Muzeju, tai skaitā, dāvinot Muzejam kādu priekšmetu, ziedojot, saņemot autoratlīdzību vai veicot apmaksu par Muzeja sniegtajiem maksas pakalpojumiem;
–  Normatīvo aktu prasību izpilde. Datu vākšana un glabāšana notiek kādā normatīvajā aktā paredzēto prasību nodrošināšanai, piemēram, grāmatvedības normatīvo aktu un ar Muzeja pamatdarbību saistīto aktu izpilde;
–  Muzeja leģitīmo interešu ievērošana. Datu apstrāde notiek, vācot un uzglabājot datus, kas Muzeja rīcībā nonākuši saziņas rezultātā, personāla atlasē, krājuma priekšmetu iegūšanas procesā, kā arī videonovērošanas rezultātā, un kas ievākti, lai nodrošinātu Muzejam būtiskas intereses, kā, piemēram, drošības, savu interešu aizsardzības vai muzejisko funkciju veikšanas intereses.

Jūsu personas datu saņēmēju kategorijas

Muzeja datu apstrādes vajadzībām jūsu personas dati var tikt nodoti citām personām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un gadījumos, piemēram, trešajām pusēm, kas var būt sadarbības partneri, pilnvarotās personas atbilstoši normatīvajiem aktiem, noslēgtiem līgumiem, kā arī kontrolējošām iestādēm, tiesībsargājošām iestādēm. Pirms datu nodošanas trešajām personām Muzejs rūpīgi izvērtē, vai šādai datu nodošanai ir atbilstošs juridiskais pamats.

Personas datu glabāšana un glabāšanas termiņš

Personas dati tiek glabāti tik ilgi, cik to glabāšana ir nepieciešama atbilstoši attiecīgiem personas datu apstrādes nolūkiem, kā arī saskaņā ar piemērojamo normatīvo aktu prasībām, un kamēr pastāv vismaz viens no šiem kritērijiem:

–  ir noteikts juridisks pienākums datus glabāt noteiktu laiku saskaņā ar normatīvajiem aktiem;
–  ir nepieciešams realizēt savas leģitīmās intereses;
–  ir nepieciešams izpildīt uzņemtās līguma saistības;
–  ir spēkā datu subjekta piekrišana attiecīgai personas datu apstrādei.

Drošība

Muzejs izmanto dažādus drošības pasākumus (fiziskās, tehniskās un administratīvās procedūras un līdzekļus), lai nepieļautu nesankcionētu piekļuvi jūsu personas datiem, datu izpaušanu vai citu neatbilstošu jūsu personu datu izmantošanu. Informācijas apstrāde, uzglabāšana, datu integritāte tiek nodrošināta ar atbilstošu drošības līmeni. Īstenotie drošības pasākumi tiek pastāvīgi pilnveidoti atbilstoši drošības izvirzītajām prasībām.

Datu subjekta tiesības personas datu apstrādes procesā

Jums kā datu subjektam ir vairākas būtiskas tiesības, kuras varat realizēt, kamēr jūsu dati tiek apstrādāti Muzejā. Īstenojot savas tiesības, lūgums izmantot šīs Privātuma politikas  sadaļā “Pārzinis un tā kontaktinformācija” norādīto kontaktinformāciju.

Ņemiet vērā, ka, saņemot jūsu iesniegumu, Muzejs izvērtēs tā saturu un jūsu identificēšanas iespējas un, ja nepieciešams, lūgs jums iesniegt papildu informāciju, lai pēc iespējas pārliecinātos, ka dati tiks nosūtīti attiecīgajam datu subjektam, un mazinātu risku ļaunprātīgai jūsu datu izmantošanai.

–  Piekļuve saviem personas datiem. Jums ir tiesības pieprasīt apstiprinājumu no mums, vai mēs apstrādājam ar jums saistītus personas datus, un šādos gadījumos pieprasīt piekļuvi personas datiem, ko mēs apstrādājam par jums.
–  Tiesības labot savus personas datus. Ja uzskatiet, ka informācija par jums ir nepareiza vai nepilnīga, jums ir tiesības lūgt mums to izlabot.
–  Tiesības iebilst pret datu apstrādi. Jums ir tiesības iebilst pret savu datu apstrādi, kurus Muzejs apstrādā. Šajā gadījumā Muzejs izvērtēs jūsu iebildumu pamatotību un pēc lēmuma pieņemšanas var turpināt apstrādāt jūsu datus, ja Muzejam būs pārliecinoši motivēti iemesli apstrādes turpināšanai.
–  Tiesības uz datu dzēšanu. Jums ir tiesības prasīt mums dzēst jūsu personas datus, tomēr tas neattiecas uz gadījumiem, kad normatīvie akti pieprasa un paredz iespēju Muzejam saglabāt datus, kā arī gadījumos, kad tas tehnoloģiski un, pielietojot saprātīgas pūles, nav iespējams.
–  Tiesības ierobežot savu datu apstrādi. Noteiktos apstākļos jums ir tiesības lūgt ierobežot savu personas datu apstrādi. Minētās tiesības paredz jūsu datu apstrādes ierobežošanu uz laiku, lai pārbaudītu datu precizitāti un tiesisko pamatu vai lai nodrošinātu datu subjektam iespēju īstenot kādas citas tiesiskās intereses.
–  Atsaukt piekrišanu izmantot savus datus. Ja datu apstrāde tiek veikta, pamatojoties uz jūsu sniegto piekrišanu, jums ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt piekrišanu savu personīgo datu apstrādei, neskarot to datu apstrādi, kas notikusi līdz piekrišanas atsaukšanai. Muzejs izvērtēs jūsu prasības atbilstoši savām tiesiskajām interesēm. Ja personas dati vairs nebūs nepieciešami iepriekš noteiktajiem apstrādes mērķiem, tie tiks dzēsti.

Videonovērošana

Muzeja telpās tiek veikta videonovērošana ar mērķi novērst un atklāt noziedzīgus nodarījumus, kā arī rūpēties par Muzeja darbinieku, apmeklētāju un Muzeja krājuma drošību. Par videonovērošanas veikšanu Muzejs attiecīgās telpās ir izvietojis informējošas zīmes.

Ja apmeklējat Muzeju vai piedalāties Muzeja rīkotajos pasākumos, un nevēlaties, lai jūs fotografē vai filmē, lūdzam iepriekš informēt par fotografēšanu un/vai filmēšanu atbildīgo Muzeja darbinieku.

Tiesības iesniegt sūdzību

Ja jums ir jautājumi vai iebildumi saistībā ar Muzeja veikto jūsu personas datu apstrādi, aicinām vērsties pie Muzeja, iesniedzot iesniegumu klātienē Pulka ielā 8, Rīgā, katru darbdienu no plkst. 9.00 līdz 17.00 vai iesniedzot iesniegumu elektroniski un nosūtot to uz e-pasta adresi muzejs@lnvm.lv vai das@lnvm.lv. Iesniedzot iesniegumu elektroniski, tam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu.

Ja jūs tomēr uzskatāt, ka neesam spējuši savstarpēji atrisināt radušos jautājumu un Muzejs pārkāpj jūsu tiesības uz jūsu personas datu aizsardzību, jums ir tiesības iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijai (http://www.dvi.gov.lv/lv/funkcijas/kontaktinformacija/) Blaumaņa ielā 11/13-11, Rīgā, LV-1011.

Izmaiņas privātuma politikā

Muzejs ir tiesīgs veikt izmaiņas vai papildinājumus šajā Privātuma politikā, publicējot Privātuma politikas aktuālo versiju Muzeja interneta vietnē lnvm.lv

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.