Lapas darbībā iespējami traucējumi.

Krājums un kolekcijas

LNVM glabā nacionālas nozīmes krājumu – ap 1 000 000 muzeja priekšmetu, kas vispusīgi atspoguļo Latvijas un tās iedzīvotāju vēsturi, pilnvērtīgi pārstāv Latviju un tās tautu pasaules kultūras mantojumā. Dokumentējot un saglabājot muzeja priekšmeta izcelsmes un lietošanas vēsturi jeb priekšmeta stāstu, muzejs saglabā ne tikai priekšmeta fizisko identitāti, bet arī būtisku mūsu vēsturiskās atmiņas daļu.

LNVM Krājuma komisija
LNVM Krājuma komisija

Muzeja daudzpusīgais krājums ļauj izveidot pamatekspozīciju, kas atklāj Latvijas vēstures kopainu, dod iespēju īstenot daudzveidīgu izstāžu piedāvājumu un rada plašas iespējas komunikācijai ar sabiedrību.

Muzejs glabā daudzas unikālas kolekcijas. Ar muzeja priekšmetiem strādā ne tikai Latvijas pētnieki un interesenti, bet arī ārvalstu arheologi, numismāti, etnogrāfi un vēsturnieki.

Krājums ir decentralizēts un izvietots LNVM Vēstures departamenta Viduslaiku, jauno un jaunāko laiku vēstures krājuma nodaļā, Dauderu nodaļā un Tautas frontes muzeja nodaļā, kā arī Arheoloģijas departamentā, Etnogrāfijas nodaļā un Numismātikas nodaļā.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.