Lapas darbībā iespējami traucējumi.

Faleristikas kolekcija

Faleristikas kolekciju veido Latvijas un ārzemju apbalvojumi. Ir izveidota tematiski plaša un skaitliski apjomīga lauksaimniecības biedrību un izstāžu apbalvojuma medaļu kolekcija (18. gadsimta vidus – 1940. gads). Lielākā un tematiski daudzveidīgākā kolekcijas daļa ir nozīmes un žetoni.

Kolekcijas lepnums ir Latvijas Republikas valsts apbalvojumi. Muzejā glabājas Latvijā vienīgais zināmais Lāčplēša Kara ordeņa pilns komplekts, Triju Zvaigžņu ordeņa ķēde un zvaigzne, kas 1930. gadā piešķirta Latvijas Valsts prezidentam Albertam Kviesim, un Viestura ordeņa I šķira.

Kolekcijas veidošana sākta Rīgas Latviešu biedrības Zinību komisijas darbības laikā, vēlākos gados tā tikusi regulāri papildināta un pilnveidota. Kopš 1990. gadiem sistemātiski tiek vākta Latvijas Republikas iestāžu, organizāciju un pašvaldību apbalvojumu kolekcija.

Kolekcijas galvenā krājuma glabātāja Laima Kostrica

Lai iepazītos ar muzeja krājuma priekšmetiem klātienē, aicinām aizpildīt kontaktformu, norādot interesējošo tēmu un hronoloģiju. Pēc ziņas saņemšanas ar jums sazināsies muzeja speciālists.

Iepriekšējā lapa Nākamā lapa
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.