Lapas darbībā iespējami traucējumi.

Fotogrāfiju kolekcija

Fotogrāfiju kolekcijā iekļautās vizuālās liecības aptver laika posmu no 19. gadsimta vidus, kad tika gatavoti fotogrāfiju priekšteči – ambrotipi, dagerotipi un ferotipi –, līdz mūsdienu fotogrāfijai.

Kolekcijā ietilpst sadzīves fotogrāfijas, saimniecības vēsturi ilustrējoši uzņēmumi, Latvijas pilsētu un lauku skati. Tāpat kolekcijā ir Latvijas vēsturē nozīmīgu notikumu fotogrāfijas – albumi, kas dokumentē latviešu strēlnieku gaitas 1. pasaules karā, fotogrāfijas no Neatkarības kara, Trešās Atmodas notikumiem, dažādu laikmetu Dziesmu un deju svētkiem. Būtisku kolekcijas daļu veido vēsturiski nozīmīgu personu darbības atspoguļojums – te plaši pārstāvēti Valsts prezidenti Jānis Čakste, Gustavs Zemgals, Alberts Kviesis, Kārlis Ulmanis un citas sabiedriski nozīmīgas personas. Kolekcijā iekļautās fotogrāfijas rāda arī Latvijas iedzīvotāju ikdienu padomju okupācijas laikā, deportēto dzīvi izsūtījumā, trimdas latviešu dzīvi.

Tāpat kolekcijā ietilpst albumi ar fotogrāfijām, kas atspoguļo notikumus cilvēku dzīvē dažādos laika posmos, rāda ģimeņu un dzimtu vēsturi.

Lai iepazītos ar muzeja krājuma priekšmetiem klātienē, aicinām aizpildīt kontaktformu, norādot interesējošo tēmu un hronoloģiju. Pēc ziņas saņemšanas ar jums sazināsies muzeja speciālists.

Nākamā lapa
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.